EU-Login

Update 16/5/2024:

het bestuur van AIACE NL zal omstreeks oktober 2024 in Bergen een EU Login-instructiemiddag organiseren. Hierover ontvangt u t.z.t. informatie.  U kunt tijdens deze middag hulp krijgen bij het aanmaken van een EU-Login en bij andere problemen waar u met de EU-login tegenop loopt. Wellicht komt er nog een tweede instructiemiddag in Den Haag, afhankelijk van de interesse. 

Er zijn verschillende IT applicaties voor gepensioneerde EU ambtenaren waarmee u informatie kunt vinden, vragen kunt stellen, medische kosten kunt declareren en wat u zoal nog meer zoekt. U heeft via die applicaties rechtstreeks contact met PMO Pensioenen, onze ziekenkas, etc. 

Om van deze IT applicaties gebruik te kunnen maken, moet u eerst een EU-Login account creëren. Vervolgens kunt u daarmee toegang krijgen tot o.a.:

- JSIS online (ook wel RCAM online, waarmee u o.a. medische kosten kunt declareren),

- de handige PMO Mobile smartphone applicatie

-  toegang krijgen tot SYSPER Post Activity. In SYSPER vindt u modules waarmee u uw maandelijkse pensioenafrekeningen digitaal kunt ophalen, fiscale certificaten aanvragen, wijzigingen in uw persoonlijke situatie kunt doorgeven (huwelijk, scheiding, etc.)

MEER INFORMATIE OVER DEZE APPLICATIES EN EEN HANDLEIDING EU-LOGIN ACCES:

zie  AIACE INT Communication Tools

Zie ook Handleiding (Guide EU Login). Er is ook een Verkorte Handleiding. Het vergt even wat geduld om alle stappen te doorlopen, wij hopen dat u er met deze instructies uit komt. 

HULP bij het aanmaken van een EU-Login :

- Voor telefonische hulp : 00 32 2 29 111 11 (maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 12.30 uur).

- Uw vraag per e-mail stellen: PMO-IT-APPLICATIONS@ec.europa.eu 

EU-LOGIN OP MEERDERE APPARATEN (bv. van partner, kinderen, andere ondersteuners)

Het is mogelijk om de EU-Login op meerdere mobiele apparaten te installeren, zodat iemand die u vertrouwt, voor u zaken kan afhandelen.

U moet dan een extra telefoonnummer (mobiel) toevoegen in uw EU-Login account, dan is er ook een tweede authenticatiestap mogelijk per sms op die toegevoegde mobiele telefoon.

U vindt hier een instructievideo. Volg de stappen in de video en voeg een nieuwe EU-Login mobile app toe en een nieuw mobiel telefoonnummer.  Ook voor hulp hierbij kunt u bellen of mailen naar PMO, zie hierboven. 

Er is een zeer informatieve Info Senior uitgave, nr. 27, met informatie die we hier graag nog eens aanreiken. (Leden van AIACE krijgen de Info Senior regelmatig toegestuurd).